top of page

THERAPIEËN

De podotherapeut beheerst meerdere therapieën om het gewenste doel te bereiken: het verhelpen/verminderen van uw klachten. Vaak wordt bij podotherapie enkel gedacht aan het corrigeren van de voetstand middels podotherapeutische zolen. Podotherapie Driessen heeft juist de visie meerdere therapieën te combineren en het resultaat daarmee te optimaliseren.

Zo kan het voorkomen dat een gewricht "vast" zit (een zogenaamde blokkade) welke met manuele therapie losgemaakt kan worden.........

  • Facebook
manueel.jpg

MANUELE THERAPIE

Manueel drukt de therapeut een zogenoemde blokkade in uw voet vrij, waardoor afwikkelen weer soepel verloopt. 

SHOCKWAVE THERAPIE

Electromagnetische pulsen worden naar de pijnplaats gezonden. De hoogenergetische geluidsimpulsen verbeteren de stofwisseling en bloedcirculatie in het pijngebied waardoor het weefsel sneller kan herstellen.

SW.jpg
vt.jpg

VILTTHERAPIE

Pijnlijke drukplekken of eventuele wondjes worden middels zacht vilt ontlast. Tijdens lopen en staan zal dit de pijn verminderen en drukplekken ontzien.

MEDICAL TAPING

Het Medical Taping Concept gebruikt elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

medical-taping-podotherapie.jpg
dn.jpg

DRY NEEDLING

Triggerpoint zorgen voor extra spanning op een spier/pees waardoor er op een andere plek in het lichaam een overbelasting kan ontstaan. Door deze triggerpoints los te maken en te ontspannen krijgt het lichaam weer een impuls om de pijnlijke plek te gaan herstellen.

bottom of page