top of page
DSC_3273_edited.jpg
DSC_3255_edited.jpg
DSC_3335_edited.png
DSC_3344_edited.jpg
DSC_3299_edited.jpg

DE PODOTHERAPEUT

Podotherapie is een (para)medisch vakgebied waarbinnen de focus ligt op het behandelen van lichamelijke klachten in de lager gelegen delen van het lichaam. Het gaat hierbij vaak om problemen in de voeten, maar ook problemen in de knieën, heupen of lage rug worden behandeld. De oorzaak van uw klachten wordt altijd onderzocht vanuit het gehele lichaam. Zo kan een probleem in uw knieën of heupen veroorzaakt worden door een afwijkende stand van uw voeten. Vaak kan een verband gelegd worden tussen de functie van verschillende delen in het onderlichaam.

Een bezoek aan de podotherapeut begint altijd met een kort vraaggesprek, waarin de podotherapeut kennis met u maakt en probeert te achterhalen welke klachten u ervaart en waar deze vandaan komen.

Afhankelijk van uw klachten, voert de podotherapeut een onderzoek uit, waarbij verschillende lichamelijke testen worden uitgevoerd. Welke testen dit precies zijn, hangt af van uw klachten. De podotherapeut kan onder andere de functie van uw voeten, enkels, knieën en heupen onderzoeken. Aansluitend bekijkt de podotherapeut met u wat we kunnen betekenen en stelt een behandelplan op.

HET EERSTE ONDERZOEK

VERVOLGBEHANDELING

De uitvoering van het besproken behandelplan is de vervolgfase. Het kan zijn dat er podotherapeutische zolen of andere hulpmiddelen zijn geadviseerd. Tijdens de vervolgafspraak worden de hulpmiddelen verstrekt. Zolen worden in uw schoenen gemaakt of een teenorthese wordt passend gemaakt. Verder krijgt u adviezen en/of oefeningen mee. Samen kunt u besluiten om na een aantal weken een controle te plannen. Ook kan het zijn dat andere therapieën of een combinatie wenselijk is. U podotherapeut legt het traject duidelijk uit.

CONTROLE

Tijdens het controle consult wordt er na een aantal weken gekeken of het ingezette behandelplan het gewenste effect heeft gehad. Eventueel wordt het plan bijgesteld of de hulpmiddelen aangepast. Ook kan er besloten worden u te verwijzen naar een andere discipline.

De beschreven route kan afwijken in uw specifieke situatie of als gevolg van de oorzaak van de klachten.

ONZE DISCIPLINES

Al onze podotherapeuten kunnen u helpen om van uw klachten af te komen. Daarnaast kennen we binnen onze praktijk uitgediepte disciplines waar onze therapeuten zich verder hebben verdiept in specifieke kennis binnen hun vakgebied. Denk hierbij aan sportpodotherapie, kinderpodotherapie, diabetespodotherapie of bedrijfspodotherapie.

DSC_3262_edited.jpg
DSC_3265_edited.jpg
DSC_3216_edited.png
DSC_3315_edited.jpg
DSC_3324_edited.png
bottom of page