top of page

Bedrijfspodotherapie

 

Voeten zijn de basis van het lichaam. Ze zorgen voor evenwicht, we lopen ermee, u staat erop. Alles in het lichaam hangt met elkaar samen.

Een verkeerde voetstand en/of looppatroon kan leiden tot andere klachten zoals die aan rug, knie en/of enkel. Klachten die veelal verzuim tot gevolg hebben.

 

Vanuit dit oogpunt is het interessant om te zien wat onze bedrijfspodotherapeut voor uw onderneming kan betekenen. Dit  in het kader van het welzijn van uw medewerkers en om verzuim tegen te gaan.

 

Denk daarbij bijvoorbeeld aan het oplossen van klachten die voortvloeien uit een afwijkende voetstand en/of looppatroon van uw medewerkers, het geven van preventieadviezen, alsmede het uitvoeren van voetscreenings uit preventieoogpunt.

 

Voor wat betreft werkschoen-advies werken wij nauw samen met Arbo Safety Shoes, deskundig op het gebied van werkschoenen.

 

BEDRIJFSPODOTHERAPIE

Veiligheidszolen

Uw veiligheidsschoenen zijn door de fabrikant

vervaardigd met het oog ernstige gevolgen voor uw voeten bij bedrijfsongevallen tot een minimum te beperken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stalen neus waaronder uw tenen voldoende speling moeten hebben om niet bekneld te raken nadat er zware druk op terecht komt. 

Wanneer een werknemer de prive-steunzolen draagt, dan moeten deze ook in de veiligheidsschoenen gedragen worden. Maar wat veel werkgevers en deskundigen niet weten is dat steunzolen in veiligheidsschoenen aan strenge wet- en regelgeving moeten voldoen.

Om de veiligheidsgarantie te waarborgen bij het vervangen van de originele zool door een steunzool, dient te worden voldaan aan strikte regelgeving (EN ISO-norm 02345). 

Onze bedrijfspodotherapeut vervaardigt de zolen conform de eisen van de fabrikant qua vorm en materialen. Zo blijft de ruimte in de voorvoet voldoende, zijn de materialen antistatisch en worden deze speciale werkzolen op maat in uw veiligheidsschoenen gemaakt.

Deze werkzolen worden vervolgens gecertificeerd waarna de drager een kopie van dit certificaat ontvangt. Hiermee wordt aangetoond dat er gehandeld is volgens de veiligheidsnormen en kan de drager bij een eventueel ongeval aantonen dat er voldaan is aan deze eisen.

Neem gerust contact met ons op voor wat betreft de mogelijkheden.

 

Driessen Bedrijfspodotherapie

 

Tel. 024-3552470

bottom of page