top of page
Meisje Running

SPORT
PODO
THERAPIE

Om een sporter goed te kunnen begeleiden is kennis van de betreffende sport erg belangrijk. Iedere sport kent zijn eigen bewegingen, schoeisel, atributen, ondergrond en regels. Zo kan eenzelfde blessure, bijvoorbeeld overbelasting van de achillespees, voorkomen bij een tennisser, turner of wielrenner. De begeleiding is echter bij alle drie verschillend. Dat is ook niet zo vreemd. Kijk alleen al naar het gebruikte sportschoeisel; van een harde carbonschoen tot een soepel turnschoentje. Een 'one-size-fits-all'-behandeling bestaat dan ook niet. Een sportpodotherapeut kent 'de sport' en stemt de begeleiding af op jouw situatie.

  • Inventarisatie van klachten en/of blessures.

  • Lichamelijk onderzoek.

  • Diagnostische testen.

  • Drukplaatmeting.

  • Loopanalyse

snowboard Jump
Soccer Jump

Sportpodotherapie is een specialisatie binnen het vakgebied podotherapie. Een sportpodotherapeut heeft naast de studie van podotherapie de 2-jarige opleiding tot sportpodotherapeut afgerond. Om een goed beeld te krijgen van een bepaalde sportblessure is kennis van de manier van bewegen tijdens het sporten een vereiste. Bij iedere sport beweegt een sporter op een andere manier. Onze sportpodotherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van diverse sporters. Ook kunt u met sportblessures terecht bij onze ‘overige’ podotherapeuten. Zij beschikken over voldoende kennis om u verder te helpen.

stretching
vrouwelijke Atleet
P1020369.jpg

SPORTZOLEN

Mocht u samen met uw therapeut besluiten podotherapeutische zolen aan te schaffen om uw klachten te verhelpen of uit preventief oogpunt, zal de sportpodotherapeut speciale sportzolen vervaardigen met specifieke materialen rekening houdend met uw sport- en blessure. 

Tennis speler
bottom of page