top of page
P1020385 (1).jpg

TEENORTHESE

TEENORTHESE

Een teenorthese is gemaakt van siliconen die op maat gevormd wordt naar de voet en de gewenste stand van de tenen. Bij hamer- of klauwtenen voorkomt dit hulpmiddel pijn op de toppen en de bovenkant van de tenen. Eelt en likdoorns komen vaak niet meer terug als u een orthese voor u teen enige tijd draagt.

P1020394.JPG

Gebruik van een teenorthese

Uw teenorthese wordt in uw schoenen gedragen en wordt door uw sokken of kousen op zijn plek gehouden. Het is belangrijk dat u goed passende schoenen draagt. Draag uw teenorthese overdag, de therapie komt dan het best tot zijn recht. De teenorthese kunt u het best met twee handen aan- en afdoen waarbij de kans op beschadiging het kleinst is als u niet trekt, maar de orthese tussen de tenen schuift.

P1020391.JPG

Wennen aan orthese...

Het dragen van een teenorthese moet langzaam opgebouwd worden om drukplekken of blaren te voorkomen. Begin met 1 à 2 uur per dag en breid dit elke dag met een uur uit. In het begin zal het wat vreemd aanvoelen, maar dit is van voorbijgaande aard. Na ongeveer 2 weken moet u de orthese zonder problemen de hele dag kunnen dragen. U draagt dit hulpmiddel niet als u op blote voeten loopt.

bottom of page