top of page
MEDISCH PEDICURE

"Podotherapie Driessen heeft ook medisch pedicures in dienst voor het behandelen van de zogenaamde Risicovoet. Dit zijn patiënten met Diabetes Mellitus, Reuma of patiënten die een chemokuur (hebben) ondergaan "

Mensen met diabetes ervaren verminderd gevoel in hun voeten. Hierdoor merken ze niet altijd op wanneer onder de voet drukplekken of wondjes ontstaan. Daarom is het belangrijk dat deze op tijd worden ontdekt, omdat onbehandelde wonden gevoelig zijn voor infecties en amputatie een gevolg kan zijn. De medisch pedicure tracht door de juiste voetzorg risico's tot een minimum te beperken

Medische-pedicure-basisbehandeling_edited.jpg
VOETZORG REUMA

Mensen met reuma hebben vaak last van hun voeten. Ook als je medicijnen goed werken kun je klachten aan je voeten hebben.  Extra aandacht  voor je voeten is dus geen overbodige luxe. Vraag aan je arts of je reumaverpleegkundige om in elk geval ieder jaar je voeten te onderzoeken en je klachten te bespreken. Ook kan je arts je naar de podotherapeut verwijzen om je klachten te verminderen. De medisch pedicure zal uw voeten verzorgen indien dit zelf niet meer gaat.

VOETZORG ONCOLOGIE

Heeft u kanker dan kunt u geconfronteerd worden met voetproblemen. Door de behandeling tegen kanker kan uw weerstand sterk verminderen en kunnen er uiteenlopende complicaties aan de voeten ontstaan. Om dit te voorkomen en/of te beperken is de juiste voetzorg essentieel. Uw podotherapeut kan hier een rol van betekenis in spelen evenals de oncologische voet verzorger (OVV) (medisch pedicure).

Verwijzing

De werkzaamheden van een medisch pedicure zijn gericht op het voorkomen van complicaties. Er worden geen cosmetische handelingen uitgevoerd, dit in tegenstelling tot de behandelingen door een pedicure zonder medische aantekening. Onze medisch pedicures zullen dan ook enkel patiënten behandelen die op verwijzing komen. 

medisch-pedicure_edited.jpg
Behandelingen

Naast het behandelen van de "medische voet" zijn onze pedicures ook belast met het herplaatsen van nagelbeugels en ondersteunen zij daar waar mogelijk de podotherapeuten. Een behandeling aan huis is enkel mogelijk indien dit geïndiceerd is door de verwijzer (huisarts). De medisch pedicure behandelt de patiënten uit preventie oogpunt periodiek en rapporteren calamiteiten naar de podotherapeut. De behandelingen van een medisch pedicure hebben geen cosmetisch doel.

Bent u op zoek naar een (medisch) pedicure? Klik hier->

DSC_3372_edited.jpg
DSC_3254_edited.jpg
DSC_4092_edited_edited.jpg
bottom of page