top of page

Podotherapeutische Zolen

Om uw klachten als gevolg van een afwijkende voetstand te verhelpen kan binnen het behandelplan met u besloten worden corrigerende podotherapeutische zolen te vervaardigen

Podotherapeutische zolen, ook wel steunzolen, inlays, voetzoolorthesen of inlegzolen genoemd, kunnen u helpen om van uw voetklachten af te komen. Podotherapeutische zolen ondersteunen en corrigeren uw voetskelet om u beter en comfortabeler te laten lopen. Ze ondersteunen hiermee banden, spieren en gewrichten van zowel de voet, knie, heup en de rug. Tevens kunnen ze uw stand- en looppatroon verbeteren.

Middels de scans die van uw voeten zijn gemaakt kan er een scanzool vervaardigd worden. Deze wordt digitaal bewerkt met de juiste elementen voor uw specifieke voetproblemen. Uw zolen worden computergestuurd gefreesd en op maat gemaakt in het door u gedragen schoeisel.

Voor een goede demping en afwikkeling is het veelal wenselijk voor uw sportschoenen speciale sportzolen te vervaardigen.

Onze (sport)podotherapeut adviseert u in deze.

MEER INFO....

ZOLEN WERKSCHOEN

Voor zolen in uw veiligheidsschoenen zijn er strikte regels door de fabrikanten opgesteld. Zij zijn niet aansprakelijk als er letselschade ontstaat aan uw voet terwijl u geen gecertificeerde zolen in deze werkschoenen draagt. Onze bedrijfspodotherapeut vervaardigd zolen die aan deze veiligheidsnormen voldoen.

MEER INFO....

ZOOLBEDDING IN SLIPPERS/SANDALEN

Op vakantie of bij warm weer is het niet immer prettig uw dichte schoenen met uw zolen te dragen. Daarom vervaardigen wij zomerslippers- en sandalen met uw unieke podotherapeutisch voetbed. De keuze in deze is groot. Onze medewerkers informeren u daar graag over.

MEER INFO....

UW VOETEN........ONZE ZORG

Om de levensduur van uw podotherapeutische zolen te verlengen en nare geurtjes te voorkomen volgen hier de tips voor wat betreft het onderhoud:

Onderoud van uw zolen

  • Was uw zolen nooit in de wasmachine

  • Reinig de zolen met de hand

  • Vermeng warm water in een emmertje met scheutje soda/azijn

  • Dompel een doekje onder en maak hiermee de zolen schoon

  • Soda verwijderd tevens vervelende geurtjes

  • Geen zeep gebruiken omdat dit juist nare geurjes versterkt

  • Laat de zolen drogen maar leg deze niet op een verwarmingselement (kachel/CV)

  • Gebruik geen föhn om uw zolen te drogen

  • Smeer uw leren afdek 3 à 4 keer per jaar licht in met transparant leervet

bottom of page